Volkswagen Golf GTI van wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen door politiezone Brussel Noord

Op donderdag 20 augustus, om 22u15 ’s avonds merkte een Covid-patrouille van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) een voertuig op die aan een onaangepaste snelheid reed op het kruispunt tussen de Aarschotstraat en de Kwatrechtstraat te Schaarbeek.

politiewagen

Daarnaast zigzagde het voertuig ook langs een ander voertuig en vertraagde niet bij het naderen van een kruispunt, waar er andere weggebruikers en voetgangers aanwezig waren. De bestuurster weigerde te reageren op de politieorders en vervolgde haar weg. Uiteindelijk kon de politie haar onderscheppen in de Brabantstraat.

De bestuurster aarzelde met dit onaangepast rijgedrag niet om risico’s te nemen en daardoor de lichamelijke integriteit van verschillende weggebruikers en voetgangers in de openbare ruimte in gevaar te brengen. 

Er werd een proces-verbaal opgesteld voor de verschillende overtredingen die de betrokken bestuurster pleegde. Het voertuig wordt voor 5 werkdagen bestuurlijk in beslag genomen. 

Met het oog op deze vaststelling door de patrouille, is de lokale politie Brussel Noord overgegaan tot een bestuurlijke inbeslagname van het voertuig, uitgevoerd op basis van het artikel 30 van de WPA. Dit werd bevestigd door de burgemeester van Schaarbeek, Mevrouw Cécile Jodogne.

Labels