Politieoperaties gericht op meer dan 30 etablissementen in de Noordwijk

In het kader van haar opdrachten voert de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) zowel bestuurlijke als gerechtelijke politieoperaties uit. Zo werden meerdere etablissementen die problemen vormen in de Noordwijk, gecontroleerd door de politiediensten van Commissariaat 5. 

Het doel van de regelmatige controle is tweeledig: een bepaalde druk blijven uitoefenen op de potentiële daders van misdrijven en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners verhogen. 

Tijdens de maand juli werden er op negen gecontroleerde restaurants twee gerechtelijk gesloten en maakten er vier het voorwerp uit van processen-verbaal voor uitbating zonder vergunning, zwartwerk of onwettig verblijf. Bovendien werden drie van de negen cafés die eveneens gecontroleerd werden bestuurlijk gesloten en werden zes ervan geverbaliseerd voor zwartwerk, onwettig verblijf of uitbating zonder vergunning. 

Op de drie algemene voedingswinkels die geïnspecteerd werden, waren er twee bestuurlijk niet in orde en er werd een pv opgesteld voor zwartwerk. In verband met de derde algemene voedingswinkel werd er een bestuurlijk verslag opgemaakt voor uitbating zonder vergunning, onwettig verblijf, zwartwerk, onrechtmatig gebruik van een naam en witwassing. 

Vervolgens werden er vier kapsalons gecontroleerd waarvan er twee geverbaliseerd werden voor het niet-bekendmaken van het “deeltijds uurrooster”. Eén kledingwinkel maakte het voorwerp uit van een pv voor zwartwerk en voor onwettig verblijf. 

In totaal werden 33 etablissementen gecontroleerd door de politiemensen van de Zone. 12 pv’s voor zwartwerk, 8 pv’s voor onwettig verblijf, 5 pv’s voor uitbating zonder vergunning en geen Dimona-aangifte, 4 pv’s voor tewerkstelling van buitenlandse personen, 3 pv’s voor verplichte verzekering en het niet-bekendmaken van het deeltijds uurrooster, alsook 1 pv voor witwassing en onrechtmatig gebruik van een naam werden opgesteld.  

 

Labels