Verdachte diefstal met geweld op 90-jarige persoon gearresteerd tijdens operatie van politiezone Brussel Noord

Feiten: Diefstal met geweld

Datum en plaats: 15 december 2020, Schaarbeek

Verdachte: man (26 jaar), man (56 jaar)

Update: de tweede verdachte (56 jaar) van de diefstal met geweld op een 90-jarige man werd op 16 december gearresteerd door de politiezone Brussel Noord.

Op 15 december voerde de lokale recherche van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) een operatie uit in het kader van een diefstal met geweld op een oudere persoon van 90 jaar.

politiewagen

In de maand juli vielen twee individuen een 90-jarige man aan op de openbare weg in de Rogierlaan te Schaarbeek. De personen hebben het slachtoffer beroofd en sloegen daarna op de vlucht. De oudere man liep daarbij verschillende verwondingen op aan het hoofd en de handen, waaronder een gebroken vinger. Hij diende naar het ziekenhuis te worden gebracht voor verzorging. De politie startte een onderzoek naar de feiten.

Op vraag van de onderzoeksrechter werden er op 15 december vier huiszoekingen georganiseerd in de gemeente Schaarbeek naar de verdachten van het feit. Tijdens deze operatie werd een man van 26 jaar gearresteerd in zijn woonst te Schaarbeek. Het tweede individu werd niet gevonden tijdens de huiszoekingen, maar werd op 16 december gearresteerd door de politie.

De twee verdachten werden op 16 december ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en werden beide onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De operatie was het resultaat van een goede samenwerking van de lokale recherche met het “Bijstands-Team d’Appui” van de lokale politie Brussel Noord.

Labels