Studiedag 25 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober 2017 heeft de zone BruNo (Brussel-Noord) een studiedag georganiseerd met als thema "Een nabijheidspolitie naar het beeld van een evolutieve samenleving. Welke benaderingen voor de actoren op het terrein?".

Meer dan ooit is de gemeenschapsgerichte politiezorg onontbeerlijk voor de ontwikkeling van het politieambt in een democratie. Daarom heeft de zone BruNo van de nabijheidspolitie niet enkel een prioriteit gemaakt, maar een ware werkfilosofie. Alle diensten van de zone besteden een bijzondere aandacht aan de behoeften van de bevolking en trachten er het meest gepaste antwoord op te bieden door te werken in partnerschap met alle betrokken actoren.

Tijdens de studiedag zijn verschillende opinies, toelichtingen en discussies aan bod gekomen. De dag begon met drie sprekers die een externe kijk op de gemeenschapsgerichte politiezorg hebben gegeven. Daarna hebben Zwitserse en Canadese sprekers uiteenzettingen gegeven over het belang en de meerwaarde van de aangegane partnerschappen in het kader van de nabijheidspolitie. In de namiddag gingen de presentaties over het in de praktijk brengen van het concept "nabijheidspolitie" door de actoren op het terrein, zoals de wijkagenten.

Het was een leerrijke dag, vol ontmoetingen en uitwisselingen.

Labels