3 verdachten gevat voor drugsverkoop aan het Liedtsplein (Noordwijk)

Op zaterdag 06 juli 2024 zijn de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) overgegaan tot een huiszoeking op heterdaad in de Vandeweyerstraat (Schaarbeek). Ze troffen er particulieren aan die cocaïne in zakjes aan het verpakken waren.

Naar aanleiding van een virtuele patrouille in de buurt van het Liedtsplein stelt het BTA (Bijstandsteam - Team d’Appui) een verdacht heen-en-weergeloop van een particulier vast tussen het Liedtsplein en de Vandeweyerstraat. De patrouille ziet hem iets uitwisselen met een andere persoon aan het begin van de straat. De politiemensen op het terrein beslissen op te treden en vatten de twee individuen. Tijdens de fouillering treffen de politiemensen een kleine hoeveelheid cocaïne in de zakken van de vermeende verkoper aan, evenals een dosis cocaïne bij de vermeende koper.

Gelet op het resultaat van de fouillering voeren de leden van het BTA een huiszoeking op heterdaad uit in het gebouw van waaruit zij de particulier die verdovende middelen zou verkopen, hebben zien vertrekken. Meteen stellen ze vast dat twee particulieren kennelijk cocaïne in zakjes aan het verpakken zijn in het appartement. Tijdens de huiszoeking op heterdaad nemen ze, in samenwerking met de Hondenbrigade van de Politiezone Montgomery, 120 gram cocaïne, 450 euro cash, een gsm en verpakkingsmateriaal voor de verkoop van verdovende middelen in beslag.

Zowel de vermeende verkoper als de twee particulieren die de cocaïne in zakjes aan het verpakken waren, werden van hun vrijheid beroofd vervolgens ondervraagd. Zij waren gekend bij de politiediensten. 

Alle drie de verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Ze kregen een dagvaarding in snelrecht en zullen zich binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Labels