Iets minder dan 10.000 pakjes sigaretten in beslag genomen door de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node)

De politiemensen van de Lokale Recherche van Commissariaat 1 hebben 27 dozen vol sloffen sigaretten ontdekt. Meer bepaald werden er 949 gesmokkelde sloffen sigaretten geteld, hetzij 9490 pakjes. 

De feiten deden zich voor toen een proactieve patrouille van de Zone PolBruNo rondreed in de Edward Dekosterstraat in Evere. Hun aandacht werd getrokken door twee mannen die zich op een openbare parking bevonden en leken te praten met de bestuurder van een voertuig dat er geparkeerd stond. Aangezien de plek erom bekend staat geschikt te zijn voor drugsverkoop, beslisten de politiemensen het voertuig te controleren. Daarin ontdekten ze alle dozen gevuld met sloffen sigaretten. De verdachte werd bijgevolg gevat en van zijn vrijheid beroofd. Zijn gsm’s en de goederen werden in beslag genomen. Het dossier werd overgemaakt en vervolgens in zijn geheel overgenomen door de algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.

Labels