Politiezone Brussel Noord arresteert individu op heterdaad van diefstal met geweld

Op 29 juli zijn de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de arrestatie van een individu op heterdaad van diefstal met geweld in de gemeente Sint-Joost-ten-Node. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het Parket.

logo

Tijdens hun patrouille van 29 juli werd de aandacht van de politiemensen van commissariaat 5 van de Politiezone Brussel Noord getrokken door een ruzie tussen twee individuen ter hoogte van de Rivierstraat. Een van de twee particulieren probeerde de plek te verlaten en zijn weg voort te zetten nadat het tweede individu hem geld gevraagd had, wat hij geweigerd had. De politiemensen besloten de twee particulieren te volgen op hun weg, uit vrees dat de aanvaring zou omslaan in een diefstal met geweld.      Het slachtoffer werd ondertussen door de verdachte gevolgd tot in de Ginestestraat.

Toen ze in de Ginestestraat waren aangekomen, sprak de verdachte het slachtoffer opnieuw aan. Gelet op de situatie hebben de politieambtenaren, die het duo nog steeds aan het volgen waren, zich dan kenbaar gemaakt en zijn ze overgegaan tot de arrestatie van de verdachte op heterdaad van diefstal met geweld. Het slachtoffer verkeerde in shock, maar raakte niet gewond. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het Parket van Brussel. Een onderzoeksrechter werd gevat voor feiten van poging afpersing met wapenvertoon

Indien u getuige bent van dit soort feiten, breng uzelf dan niet in gevaar, en aarzel niet om het noodnummer 101 te bellen of de applicatie 112BE te gebruiken opdat de ordediensten zo snel mogelijk kunnen tussenkomen. De wijk is tevens voorzien van Safe Places (zie communicatie over dit onderwerp). Deze handelszaken zijn veilige havens waar personen die zich niet veilig voelen kunnen schuilen. U kunt deze plekken herkennen aan hun logo, bestaande uit een grote groene S, dat aangebracht is op de buitenwanden van de deelnemende handelszaken.

Labels