Politiezone Brussel Noord arresteert 4 personen tijdens operatie Verbistwijk

Feiten : Diefstal met geweld en gewapende opstand

Datum en plaats : 12 maart 2021, Sint-Joost-ten-Node

Verdachte(n): A.; I.; I.; N. (allen minderjarig)

De lokale recherche van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) heeft op 12 maart 2021 een operatie uitgevoerd in de wijk Verbist betreffende twee gerechtelijke feiten die dateren van februari dit jaar: diefstal met geweld en gewapende opstand.

politiewagen

Gewapende overval kruidenierszaak

Het eerste feit vond plaats op 22 februari 2021 en gaat om een gewapende overval op een kruidenierszaak op de Leuvensesteenweg, waarbij de uitbater werd bedreigd met een vals pistool. Vier personen werden geïdentificeerd o.b.v. camerabeelden.

Politievoertuig beschadigd

Enkele dagen na het eerste feit, vond er op 24 februari een gewapende opstand plaats in de Verbiststraat, waarbij er tijdens een politiecontrole, naar aanleiding van een BBQ op de openbare weg, een politievoertuig werd beschadigd.

Op basis van deze feiten werd er op vraag van de onderzoeksrechter op 12 maart drie huiszoekingen uitgevoerd door de lokale politie Brussel Noord in de Verbistwijk. Tijdens deze huiszoekingen werden er vier mogelijke verdachten gearresteerd (A., I., I., N.).

Al deze personen werden op de dag zelf ter beschikking gesteld van de afdeling Jeugd en Gezin van het Brussels parket. Voor deze minderjarigen werd een jeugdrechter gevorderd.

De operatie was het resultaat van een goede samenwerking tussen de lokale recherches en de interventiedienst van de politiezone Brussel Noord.

De afgelopen maanden heeft de lokale recherche verschillende operaties uitgevoerd om de veiligheid in de buurt te verzekeren en anderzijds om het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners, handelaren en passanten te verhogen.

Labels