Op heterdaad betrapt voor diefstal!

Op 21 november 2022 zijn politieambtenaren van de Zone Brussel Noord overgegaan tot de arrestatie van 3 individuen die op heterdaad betrapt werden bij een diefstal in Schaarbeek.

policieauto

Tijdens een proactieve bewakingspatrouille ter preventie van diefstallen en andere misdrijven in de omgeving van het openbaar vervoer werden 3 individuen, die van gauwdiefstallen verdacht werden, gevolgd door een van de ploegen van de Politiezone Brussel Noord. De feiten spelen zich af op het Rogierplein op 21 november omstreeks 10 u. De particulieren beslissen om zich te verplaatsen naar de Leuvensesteenweg waar ze inbreken in een flatgebouw. Ze komen 15 minuten later weer buiten met een gevulde zak, terwijl ze geen zak bij zich hadden toen ze het gebouw binnengingen.  Er werden 3 paar schoenen teruggevonden in de zak. Eén paar daarvan kon teruggegeven worden aan de eigenaar. Op verdenking van inbraak gaan de politieambtenaren over tot de arrestatie van de 3 personen. Tijdens deze vatting gooit een van de drie verdachten een gsm op de grond. Het is later gebleken dat deze gsm gestolen was. Hij kon ondertussen teruggegeven worden aan zijn eigenaar. Het individu was eveneens in het bezit van een fiets die niet van hem was.

Naar aanleiding van deze feiten werden de 3 individuen van hun vrijheid beroofd. Ze werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat beslist heeft om hen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank van Brussel op de zitting van 9 februari om 14 u. De 3de verdachte, die minderjarig is, valt onder de bevoegdheid van het parket van Doornik.

Labels