Netheid in de Noordwijk : gezamenlijke actie van de gemeentelijke diensten en de politie

Netheid in de Noordwijk : gezamenlijke actie van de gemeentelijke diensten en de politie

Op initiatief van Burgemeester Emir KIR, de Schepen van Netheid, Mohammed JABOUR en de Politiezone Brussel-Noord, zal deze namiddag een netheidsactie van start gaan in verschillende straten van de Noordwijk.

Deze zal plaatsvinden van 17 maart tot 7 april, waarbij een eerste deel zal gericht zijn op preventie en sensibilisering, en een tweede deel op verbalisering.

Burgemeester Emir KIR verklaart : "Wij zijn verheugd over dit initiatief dat het mogelijk maakt om de inspanningen van de Gemeente en de Politie te bundelen rond hetzelfde doel : meer netheid in onze straten en een betere levenskwaliteit voor onze inwoners. De Netheidsdiensten en onze Gemeenschapswachten zullen samen met de Politie werken rond de prioritaire uitdagingen van de wijk: de strijd tegen sluikstorten, een betere kennis van de diensten die de gemeente aanbiedt zoals het containerpark, betere informatie over de ophaaldagen,...”

Schepen van Netheid, Mohammed JABOUR, voegt hieraan toe: "Onze aanpak is gebaseerd op sensibilisering maar ook op bestraffing, want het enorme werk van onze ploegen op het terrein mag niet worden tenietgedaan door het gebrek aan burgerzin van enkele personen. Responsabiliseren, informeren, sanctioneren, wij herhalen steevast dezelfde boodschap en dat doen we vandaag met onze politie.  Ik wil de ploegen bedanken die zich opnieuw inzetten voor een nettere gemeente door rechtstreeks bij de burgers op het terrein te gaan."

Olivier Slosse, Korpschef van de Politiezone Brussel-Noord, vervolgt: "De samenwerking tussen de verschillende instellingen is van essentieel belang voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel in onze wijken. De Politiezone Brussel-Noord werkt samen met de gemeente Sint-Joost-ten-Node en de gemeenschapswachten om initiatieven op te zetten die beantwoorden aan de concrete verwachtingen van de burgers. Preventie en sensibilisering van de bewoners zijn van essentieel belang om deze acties resultaat te doen opleveren. Netheid draagt bij tot het veiligheidsgevoel. De actieplannen voor de verschillende wijken zijn gericht op de verschillende problemen en de aanpak die wij hanteren om ze te verhelpen."

 

Perscontact :

Dienst Communicatie - communication@sjtn.brussels



Medewerkster van de Burgemeester – Murielle Deleu

T 02 220 25 85 - G 0499 58 83 40 – mdeleu@sjtn.brussels

Labels