Maserati van wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen door politiezone Brussel Noord

Op maandag 18 mei, omstreeks 21u20, merkte een patrouille van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) in de Rogierlaan te Schaarbeek een voertuig op waarvan de bestuurder onaangepast rijgedrag vertoonde. Het is inmiddels al de 18de bestuurlijke inbeslagname voor gevaarlijk rijgedrag sinds november 2019 die werd uitgevoerd door onze politiezone.

politiewagen

De bestuurder reed met zijn Maserati vanop de Rogierlaan richting het Meiserplein aan een onaangepaste snelheid in een zone 50 en een zone 30. Daarnaast overschreed hij de ononderbroken lijn van een baan voorbehouden voor het openbaar vervoer. Op verschillende plaatsen op het traject bevonden zich verschillende voetgangers die het zebrapad overstaken. Hij bracht hiermee de lichamelijke integriteit van verschillende weggebruikers en voetgangers ter plaatse in gevaar.   



De politie kon de bestuurder onderscheppen op het Weldoenersplein. De chauffeur staat bekend bij de politie voor zware verkeersovertredingen. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor de verschillende overtredingen die de bestuurder pleegde. Het voertuig werd voor 5 werkdagen bestuurlijk in beslag genomen. 



De lokale politie Brussel Noord is overgegaan tot een bestuurlijke inbeslagname, uitgevoerd op basis van het artikel 30 van de WPA. Dit werd bevestigd door de burgemeester van Schaarbeek, Mevrouw Cécile Jodogne. 

 

 

Labels