Inwerkingtreding van 4 flitspalen op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek

De politiezone Brussel Noord, Brussels staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets heeft samen met de burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt 4 nieuwe flitspalen laten installeren op de Haachtsesteensweg in Schaarbeek. De verbalisering is in handen van de lokale politiezone Brussel Noord. Na verschillende ernstige ongelukken te wijten aan overdreven snelheid heeft de politiezone samen met de gewestelijke administratie van Brussel Mobiliteit onderzocht op welke plekken op de Haachtsesteenweg er nieuwe flitspalen dienden te komen.

Flitspaal - radar fixe

De vier nieuwe flitspalen staan in beide rijrichtingen op twee verschillende kruispunten op de Haachtsesteenweg : aan het kruispunt met de Schaarbeekse Haardstraat en ter hoogte van de kruising met de Voltairelaan.

 

« We hebben vastgesteld dat er te snel gereden wordt op de Haachtsesteenweg. Meer dan 20 ernstige ongevallen vonden de afgelopen jaren plaats aan de kruispunten waar de camera’s zijn geplaatst. Het was dan ook noodzakelijk om actie te ondernemen. De extra flitspalen moeten ervoor zorgen dat de snelheid gerespecteerd wordt. Op die manier verhogen we de verkeersveiligheid op de Haachtsesteenweg. Ik wil de burgemeester van Schaarbeek en de politiezone bedanken voor de vlotte samenwerking”, vertelt Brussels staatssecretaris Bianca Debaets.

« Enkel met samenwerking en een lange termijnvisie zullen we de verkeersveiligheid op ons grondgebied kunnen verhogen. Ernstige verkeersongelukken zijn geen gegeven dat we accepteren. De gemeente Schaarbeek zette zich deze week nog rond de tafel met betrokken burgers om samen met de gemeentelijke diensten en de politie na te denken over concrete veiligheidsverhogende maatregelen. Deze vier flitspalen zijn een aanvulling van het bestaande arsenaal. Ik ben blij met de vlotte samenwerking met het gewest”, vertelt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt.

 

« Deze nieuwe flitspalen passen in onze aanpak van snelheidsduivels. Ons doel is om de controles op te drijven zodat de pakkans voor snelheidsovertredingen verhoogt. De flitspalen komen op gevaarlijke punten op de Haachtsesteenweg. Onze mobiele flitsploegen krijgen op deze manier meer tijd om ook op andere plekken controles uit te voeren”, besluit de korpschef van de politiezone Brussel Noord Frédéric Dauphin.

 

Op de Haachtsesteenweg (op het grondgebied Evere) bevinden zich reeds twee flitspalen. De investering in de nieuwe palen bedraagt 80.000 euro. De camera’s die in de palen worden geplaatst kosten 50.000 per stuk. Het materiaal wordt door Brussel Mobiliteit aangekocht en geïnstalleerd.

Labels