Huiszoekingen en inbeslagnames van de Politiezone Brussel Noord in de strijd tegen de verkoop van verdovende middelen

Op dinsdag 14 mei voerden de politieambtenaren van de Lokale Recherche van Commissariaat 4 drie huiszoekingen uit op vraag van de onderzoeksrechter. Deze verliepen in samenwerking met de interventiediensten, maar ook met de Hondenbrigade van PolBruNo. 

résultats ops mai 2024

In september 2021 hadden de politieambtenaren van de Lokale Recherche van Commissariaat 4 in het kader van hun onderzoek al meerdere huiszoekingen verricht, die gericht waren tegen de verkoop van verdovende middelen door bepaalde verkopers. Hierbij konden zes verdachten aangehouden worden. De correctionele rechtbank van Brussel heeft in deze zaak voor 5 verdachten verschillende gevangenisstraffen en werkstraffen uitgesproken.

Begin oktober 2023 vernamen de politieambtenaren van de Lokale Recherche dat een van de dealers opnieuw gestart was met de verkoop van drugs. Na afloop van hun gerechtelijk onderzoek werden er dus op dinsdag 14 mei drie huiszoekingsmandaten uitgevoerd. Hierbij konden de politiemensen in totaal 55 gram cocaïne, een voertuig van het merk BMW, 4000 euro cash en een luxehorloge in beslag nemen

Bij deze huiszoekingen werd een individu, dat al bij de politiediensten bekend was voor soortgelijke feiten, gevat en van zijn vrijheid beroofd. Deze persoon werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die besliste om betrokkene onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor onrechtmatig bezit en verkoop van verdovende middelen in vereniging, als dader of mededader. 

Labels