Het nieuwe voertuig van onze supervisoren!

U zult hem misschien nog wel zien rondrijden in onze zone: ziehier het nieuwe voertuig van onze supervisoren. Deze Volvo XC90 T5 AWD, Momentum omvat een passagiersruimte en een ingerichte koffer om al het materiaal van de supervisoren te kunnen opbergen tijdens hun eerste interventie en bij de coördinatie van de ploegen op het terrein. De wagen is volledig omgebouwd om tot in de kleinste details te kunnen voldoen aan de eisen van de supervisor. 

De Volvo XC90,  het nieuwe voertuig van onze supervisoren !

De supervisor van de zone PolBruNo is de coördinator van de patrouilles die tussenkomen op het terrein. Deze 6 hoofdinspecteurs staan met hun expertise inzake interventies ter beschikking van de patrouilles, maar ook van de andere eenheden op het terrein indien nodig. Deze steun gaat van het leveren van wegsignalisatie bij verkeersincidenten, naar het bijhebben van alle mogelijke documenten die beschikbaar zijn voor politiemensen, tot het forceren van de ingang van gebouwen/woningen/appartementen, tot het leveren van een ladder om over muren te klimmen of aan het raam te kunnen komen op de eerste verdieping van een gebouw. 

Bij het begin van de dienst organiseren ze ook telkens een briefing voor de ploegen om de visie en de opdrachten van de patrouilles te verduidelijken. Ze verzekeren een permanente kwaliteitscontrole van het werk dat de ploegen op het terrein verrichten. Het voertuig van de supervisor dient als centraal aanspreekpunt voor verschillende teams op het terrein. Het is dus belangrijk dat hij gemakkelijk herkenbaar is op momenten van een crisissituatie! 

Bij grootscheepse evenementen nemen ze de eerste dringende maatregelen en organiseren ze de aanvraag tot versterking voor de eerste ploegen die ter plaatse komen. Zodoende vormen ze de link tussen de ploegen op het terrein en de verscheidene directies van de Staf en de commissariaten, alsook met de wachtofficieren. 

Kortom: onze supervisoren zijn onze eerste intervenanten, die nu uitgerust zijn met een prachtige nieuwe Volvo XC90! 

Labels