Exotische fauna en flora aanwezig in hun appartement

Twee personen werden van hun vrijheid beroofd wegens teelt van verdovende middelen en inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving. 

 

Ponoga saisi

Op woensdag 26 januari 2022 werd de lokale politie van Brussel Noord ingelicht over een sterke cannabisgeur die afkomstig was van een gebouw op het grondgebied van de gemeente Evere. Verscheidene politiediensten van PolBruNo zijn ter plaatse geweest en hebben opmerkelijke vondsten gedaan. 

In het betrokken appartement troffen ze een vader en zijn meerderjarige zoon aan. Zij werden van hun vrijheid beroofd nadat de politiediensten 37 cannabisplanten teruggevonden hadden, evenals verschillende soorten exotische dieren, zoals tarantula’s, schildpadden en slangen.

In totaal werden 228 gram cannabis, 37 cannabisplanten, alsook meerdere lampen die gebruikt werden voor de teelt, gerechtelijk in beslag genomen.  

Daarnaast telde de politie nog 52 tarantula’s, 1 pythonslang, 3 schorpioenen, 4 schildpadden, 2 baardagamen en 16 kevers, die ter plaatse in beslag genomen werden.  

De twee verdachten werden na hun verhoor door de politiediensten vrijgelaten op vraag van de magistraat van het Parket van Brussel. Het onderzoek is lopende.

Labels