Diefstal met geweld in Sint-Joost-ten-Node: de twee verdachten zijn gevat

Afgelopen dinsdag is een persoon in de late namiddag het slachtoffer geworden van een gewelddadige agressie. Dankzij de mobilisering van de politiediensten van de Zone Brussel Noord, werden de twee verdachten 15 minuten na hun seining al teruggevonden en gevat.

Diefstal met geweld in Sint-Joost-ten-Node: de twee verdachten zijn gevat

Op dinsdag 23 augustus, omstreeks 17.30 uur, werd een voorbijganger in de Aarschotstraat aangesproken door twee individuen. Toen één van deze twee personen trachtte om zijn zakken leeg te maken, vroeg de voorbijganger om hem gerust te laten.

Op dat moment is de dader van deze poging tot diefstal slagen beginnen toe te brengen aan het slachtoffer alvorens de plaats te verlaten.

Toen ze ter plaatse aankwamen, noteerden de politiemensen van de Zone BruNo een beschrijving van de vermoedelijke daders, die ze konden verfijnen dankzij de analyse van de camerabeelden, om vervolgens een gedetailleerd opsporingsbericht te verspreiden bij de verschillende operationele personeelsleden die in de omgeving aanwezig waren.

De twee verdachten konden gearresteerd worden na een zoektocht van 15 minuten, in het bijzonder dankzij de samenwerking van de politieambtenaren in burger die in de wijk opereerden.

De twee individuen werden daarop gerechtelijk van hun vrijheid beroofd.  De verdachten werden verhoord en nadien vrijgelaten in opdracht van de magistraat van het parket van Brussel in afwachting van verder onderzoek.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht om daar de nodige zorgen te ontvangen, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels kunnen verlaten en werd verhoord.

Labels