Dief die voertuig doorzoekt, wordt op heterdaad aangehouden.

Sinds begin november 2021 heeft de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node) een stijging van het aantal diefstallen uit voertuigen vastgesteld, vooral in het noordoosten van haar grondgebied. De donkere dagen, waardevolle spullen die dikwijls zichtbaar in het voertuig worden achtergelaten en voertuigen die niet of niet goed vergrendeld zijn, vormen vaak het uitgangspunt voor deze diefstallen uit voertuigen.

vol dans véhicule

Vanuit de wens van de Lokale Politie om snel te kunnen reageren op lokale veiligheidsproblemen, heeft de Lokale Recherche van commissariaat 2 (Hoedemaekers-Evere) patrouilles ingezet om daders op heterdaad aan te houden, met de steun van het Bijstands Team d’Appui (BTA) en de interventiepatrouilles van het commissariaat. De eerste operatie van dit type vond plaats op zaterdag 4 december en heeft reeds haar vruchten afgeworpen met de arrestatie van een dader op heterdaad in de Onze-Lieve-Vrouwwijk in Evere.

 

Omstreeks 21.30 uur werd de aandacht van het BTA-team immers getrokken door een individu dat zich in een geparkeerd voertuig bevond ter hoogte van de school “Claire-Vivre”. Dit individu zat vooraan op de passagiersstoel van een voertuig en was het voertuig in kwestie aan het doorzoeken. De inspecteurs riepen de “heterdaad”-patrouille die in de wijk aanwezig was ter versterking op en besloten over te gaan tot de controle en arrestatie van de verdachte.

 

Na een buurtonderzoek ontdekten de politieambtenaren een tweede voertuig waarin de verdachte was binnengebroken. De slachtoffers werden gecontacteerd en opgevangen door de diensten van de Lokale Politie. De verdachte is, na verhoor, op maandag 5 december ter beschikking van het Parket gesteld.

Labels