de week PBM

Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober 2017 heeft de politiezone BruNo de « Week van de personen met beperkte mobiliteit » (PBM) georganiseerd.

De bedoeling ervan was om te focussen op de problematiek van de PBM in het verkeer. Net zoals de « BOB-week » en de « Week van de mobiliteit » is de PBM-week ook belangrijk, want de personen met beperkte mobiliteit verdienen eveneens een bijzondere aandacht.

Tijdens deze week heeft de cel PBM, begeleid door wijkinspecteurs, politiemensen van andere functionaliteiten (interventie, verkeer,…) en de overlegassistenten, aandacht besteed aan de PBM-inbreuken die gepleegd worden op het grondgebied van onze drie gemeenten (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere). Concreet werden er gerichte acties georganiseerd in alle wijken, op alle (werk)dagen van de week. Deze acties waren zowel preventief als repressief met als doel om de burgers te sensibiliseren.

De resultaten van deze week waren heel positief. In totaal hebben de aanwezige politiemensen gepatrouilleerd in 29 straten en daarbij werden 61 adressen geverifieerd. Deze controles hebben geleid tot het schrappen van 13 parkeerplaatsen voor gehandicapten. 5 processen-verbaal werden opgemaakt voor het parkeren op een PBM-plaats zonder kaart en twee PBM-kaarten werden in beslag genomen. 19 andere pv's werden opgesteld voor hinder veroorzaakt aan personen met beperkte mobiliteit (parkeren op trottoir, …). Er werd contact gelegd met een veertigtal mensen en een vijftigtal folders werden verspreid.

Labels