Dader van diefstal op heterdaad opgepakt door Politiezone Brussel Noord

Op 19 juli zijn de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de arrestatie van een individu voor feiten van diefstal met geweld op heterdaad in de Noordwijk. Deze arrestatie kadert in de acties van de Politiezone om de veiligheid van eenieder te verhogen in deze wijk en er de feiten van diefstal met geweld aan te pakken.

brassard police

Tijdens hun patrouille van 19 juli 2023 werd de aandacht van de politieambtenaren in burger van de Politiezone Brussel Noord getrokken door een individu dat de halssnoer van een dame probeerde weg te rukken in de Noordwijk, vlak bij de Brabantstraat. Terwijl hij de halssnoer vasthield, deelde de dader slagen uit aan zijn slachtoffer. De politiemensen zijn dan overgegaan tot zijn arrestatie voor diefstal met geweld op heterdaad. Het slachtoffer, dat in shocktoestand verkeerde, was niet gewond. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het Parket. Een onderzoeksrechter werd gevorderd en heeft de verdachte onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Deze operatie maakt deel uit van de acties van de Politiezone om het veiligheidsgevoel en de veiligheid van de bewoners, de handelaars en de weggebruikers van de Noordwijk te verhogen. De aanwezigheid en de zichtbaarheid van de politie vormen een essentiële troef om de criminaliteit te doen afnemen, en zo de veiligheid van eenieder te verhogen. PolBruNo levert eveneens belangrijke inspanningen op de rest van haar grondgebied.

Labels