Bezoek van de Minister van Binnenlandse Zaken aan de Zone PolBruNo

Deze vrijdag 25 juni 2021 heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, deelgenomen aan een werkvergadering met onze Politiezone Brussel Noord.

Wij hebben haar verscheidene concrete projecten kunnen voorstellen die door onze Zone gevoerd worden om de banden tussen de politie  en de burgers op dagelijkse basis te verbeteren.

Bezoek MinBZ
  1. Ons cultuur- en diversiteitsplan, met in het bijzonder de operaties in de strijd tegen straatintimidatie;
  2. de invoering van het handelingskader "Professioneel profileren" en de verbetering van de briefings en de debriefings van de eerstelijnspolitieambtenaren om een zinvolle invulling te geven aan de opdrachten;
  3. onze actieplannen in de wijken om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de burgers en een antwoord te bieden op de veiligheidsproblematieken die door de bevolking vastgesteld worden;
  4. alsook ons partnerschap in en met de scholen  via het project Teamschool.

Deze projecten berusten op de basisconcepten van onze nabijheidsfilosofie: de decentralisering en de territorialisering van de 7 basisopdrachten van een lokale politie die ons in staat stellen om een betere kennis van onze omgeving te verwerven, en ons politionele antwoord aan te passen dankzij een operationele autonomie van de commissariaten. Zonder de kwaliteit van uw werk te vergeten, het vierde fundamentele beginsel van onze actie.

 

Gedurende anderhalf uur hebben verscheidene diensten dus een presentatie kunnen geven over deze projecten die de « relatie politie-bevolking » in de praktijk brengen en hebben ze hierover kunnen praten met de minister van Binnenlandse Zaken. U vindt alle presentaties terug in de video hieronder.

 

Dit bezoek zal onze politieambtenaren op het terrein ook in staat gesteld hebben om rechtstreeks in gesprek te gaan met de minister. Een mooie erkenning voor de betrokkenheid en het professionalisme van onze politieambtenaren bij het uitoefenen van hun opdrachten ten dienste van de bevolking.

 

Labels