Audi TT van snelheidsduivel bestuurlijk in beslag genomen door Politiezone Brussel Noord

Afgelopen zaterdag omstreeks 11u20 werd de aandacht van een anonieme patrouille van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) getrokken door een trouwstoet van voertuigen ter hoogte van het rondpunt Haachtsesteenweg met de Britsierslaan te Schaarbeek.

 

politiewagen

34ste bestuurlijke inbeslagname voor PolBruno

Bij het verlaten van de rotonde werd de trouwstoet aan voertuigen gedubbeld door een witte Audi TT aan een ongewone snelheid. Onze patrouille besloot de achtervolging in te zetten. Het voertuig vervolgde haar weg en zigzagde tussen de voertuigen richting de Haachtsesteenweg en de Voltairelaan. Daar reed de bestuurder van het voertuig ter hoogte van het kruispunt voorbij een verkeerslicht dat op rood stond.

Een tweede patrouille merkte het voertuig eveneens op en stelde vast dat de bestuurder geen veiligheidsgordel droeg. Wanneer de bestuurder opmerkte dat hij achtervolgd werd door een tweede patrouille versnelde hij. Toen de patrouille probeerde het voertuig te stoppen, diende zij in extremis het politievoertuig te verplaatsen om de veiligheid van de voetgangers ter plaatse veilig te stellen en om niet geraakt te worden door de Audi TT. Het voertuig werd uiteindelijk in de Ernest Discaillestraat onderschept.

De persoon aarzelde met dit rijgedrag niet om risico’s te nemen en daardoor de lichamelijke integriteit van voetgangers, fietsers en andere autobestuurders in gevaar te brengen. Gezien de onaangepaste snelheid waaraan de bestuurder reed, zou hij niet hebben kunnen anticiperen op mogelijke obstakels of gevaren op de weg en zou hij geen controle hebben gehad over het voertuig.

Er werd een proces-verbaal opgesteld voor de verschillende verkeersovertredingen die de bestuurder pleegde.

Met het oog op deze vaststelling door de politie en bij afwezigheid van een eventuele gerechtelijke inbeslagneming van het voertuig is de lokale politie Brussel Noord overgegaan tot een bestuurlijke inbeslagname van  het voertuig voor 5 werkdagen, uitgevoerd op basis van het artikel 30 van de WPA. Dit werd bevestigd door waarnemende burgemeester van Schaarbeek, de heer F. Nimal.

Labels