6 daders aangehouden voor diefstal op heterdaad

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari heeft de Brigade Beveiliging van het Vervoer van de Politiezone Brussel Noord 6 individuen aangehouden in het kader van twee diefstallen op heterdaad in het Noordstation.

politieauto

Tijdens een politieoperatie die op zaterdag 18 februari plaatsvond, werden in het Noordstation 4 individuen aangehouden voor diefstal op heterdaad. De verdachten, die in het station vanop afstand door de politieambtenaren gevolgd werden, hadden een particulier van zijn gsm beroofd. Deze had de diefstal opgemerkt en heeft de dieven vervolgens nageroepen en om hulp geroepen. De politiemensen, die in burgerkleding patrouilleerden, hebben zich toen kenbaar gemaakt en zijn overgegaan tot de arrestatie van de 4 verdachten. Na verhoor werden de personen opnieuw in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende.

Tijdens diezelfde operatie spreken particulieren de patrouillerende politiemensen aan en wijzen ze hen op de aanwezigheid van een individu dat gewapend is met een groot mes en de voorbijgangers bedreigt in de gemeente Sint-Joost-ten-Node. Zodra de politieploeg ter plaatse is, stelt ze de aanwezigheid van een particulier vast, die roept en met een mes zwaait in de richting van de mensen die zich in de omgeving bevinden. Het individu werd gearresteerd en het wapen in beslag genomen. Na verhoor werd de persoon in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende.

Op zondag 19 februari werden eveneens 2 individuen gevat voor diefstal op heterdaad door de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord. Tijdens een patrouille in het Noordstation hadden de politiemensen een koppel opgemerkt dat een eerste keer geprobeerd had om spullen uit een rugzak te stelen. De politieambtenaren beslisten dus om de individuen te volgen. Het koppel bleef het slachtoffer volgen in het Noordstation. Na enkele minuten stal een van de verdachten een gsm uit de rugzak van het slachtoffer, zonder dat het slachtoffer daar iets van merkte. De tweede verdachte was wat achtergebleven om zijn handlanger langs achter dekking te geven. De politiemensen van de Brigade Beveiliging van het Vervoer zijn toen overgegaan tot de arrestatie van het koppel. De gsm werd aan het slachtoffer teruggegeven. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Zij kregen een rechtstreekse dagvaarding en zullen voor de rechtbank moeten verschijnen.

Labels