140 pv’s opgesteld tijdens weekend zonder alcohol achter het stuur

Tijdens de operatie ‘weekend zonder alcohol’ die plaatsgevonden heeft van 13 t.e.m. 15 januari 2023 zijn de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de controle van 312 voertuigen en hebben ze in totaal 140 pv’s opgesteld. 19 bestuurders testten positief op rijden onder invloed van alcohol en 11 op rijden onder invloed van drugs. 

BOB campagne

Van vrijdag 13 t.e.m. zondag 15 januari 2023 zijn de ploegen van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot controles in het kader van het ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Een totaal van 312 voertuigen werd gecontroleerd met bijzondere aandacht voor de overtredingen inzake het rijden onder invloed. 

Er werden ook 141 blaastesten uitgevoerd. Daarbij testten 19 bestuurders positief op rijden onder invloed van alcohol. Bijgevolg werd het rijbewijs van 10 individuen ingetrokken voor een duur van 6 uur en dat van 6 anderen voor een duur van 3 uur. 13 individuen testten positief op rijden onder invloed van verdovende middelen, wat tot 11 pv’s en 11 intrekkingen van het rijbewijs voor een duur van 15 dagen leidde. In totaal werden er 140 pv’s opgesteld tijdens het weekend zonder alcohol. 

Verkeersveiligheid is een prioriteit van de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere). Daarom organiseert de Politiezone regelmatig zowel repressieve als preventieve operaties op het grondgebied. 

Labels