102 flessen lachgas in beslag genomen door politiemensen van Zone Brussel Noord

Op 30 juli zijn de politieambtenaren van de Dienst Sociale Wetten en Leefmilieu overgegaan tot de inbeslagname van 102 flessen lachgas in een handelszaak in de gemeente Schaarbeek. De handelszaak werd vervolgens gesloten op bevel van het Parket van Brussel.

gilet pare-balles

Op 30 juli merkte een eerste ploeg politiemensen in burgerkledij van de Politiezone Brussel Noord een lossing van een honderdtal flessen lachgas op tijdens haar patrouille op het grondgebied. Het voertuig dat de flessen vervoerde, was niet in orde met de vergunning voor het vervoer van gevaarlijke goederen.

Vervolgens controleerden de politieambtenaren de handelszaak op het Liedtsplein in de gemeente Schaarbeek waar de flessen opgeslagen werden. Ter plaatse werden 102 drieliterflessen lachgas door de Politiezone teruggevonden. Aangezien de opslag ervan niet in overeenstemming was met de wet, werden de flessen in beslag genomen door de SWL-dienst. De handelszaak is geen houder van de vereiste milieuvergunning.

Gelet op de situatie heeft het Parket van Brussel de aanbrenging van gerechtelijke verzegelingen op het etablissement bevolen voor de duur van een week. Het onderzoek is lopende

Ter herinnering: het recreatieve gebruik van lachgas komt neer op het misbruik van deze flessen, dat gezondheidsrisico’s kan veroorzaken voor de individuen die dit gas gebruiken. Indien u gebruiker of getuige van het gebruik van lachgas bent en u zich vragen stelt over de verslaving die kan optreden, aarzel dan niet om de site https://www.druglijn.be/ te raadplegen en contact op te nemen met hun preventiedienst.

Labels