Verschillende rijkswegen afgesloten voor het verkeer omwille van de doortocht van de Tour de France

BRUSSEL, 1 juli 2015. - Op 6 en 7 juli doet de Tour de France België aan. De Tour zal verschillende provincies doorkruisen, er zullen wegen afgesloten worden wanneer de wedstrijd voorbijkomt en er worden duizenden toeschouwers verwacht.

Er wordt grote verkeershinder verwacht tijdens en rond de twee etappes. En niet zonder reden, want tijdens elke etappe zullen verschillende rijkswegen urenlang volledig gesloten zijn voor het verkeer. Het zal volledig verboden zijn om op die wegen te rijden maar ook om ze over te steken.

Tijdens die twee dagen worden bovendien worden zeer veel toeschouwers verwacht langs het parcours. Naar aanleiding hiervan lijkt het ons nuttig om een aantal tips te geven aan de liefhebbers van deze wedstrijd en het feest hierrond, maar ook aan alle andere weggebruikers.

De federale en lokale politie zullen alles in het werk stellen om een zo goed mogelijke mobiliteit rond het evenement te garanderen en om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen.

De coördinatie- en steundirectie van de federale politie van Luik is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle politiediensten uit de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant, Waals-Brabant, Henegouwen, Namen en de wegpolitie van Antwerpen, Luik, Brabant, Henegouwen en Namen, voor wat de federale politie betreft. De politiezones

Labels