Veiligheidsgordel en kinderzitje: check!

BRUSSEL, 28/05/2018. - Op www.verkeersinbreuken.federalepolitie.be vind je vanaf vandaag de cijfers van de verkeersinbreuken 2017. Deze cijfers weerspiegelen alle inbreuken die de lokale politie samen met de Federale Politie heeft vastgesteld en dus de inspanningen van de geïntegreerde politie om de verkeersveiligheid te verhogen. Net als de vorige jaren worden de nationale statistieken in één klap bekendgemaakt.

Tijdens het jaar 2017 zijn er 4 755 164 verkeersinbreuken vastgesteld, een cijfer dat niet veel verschilt van dat van het jaar 2016. Snelheid is opnieuw de verkeersinbreuk die het grootste percentage vormt: 71,22 %.



Vier ‘killers’

De inspanningen van de geïntegreerde politie zijn in de eerste plaats gericht op de oorzaken van verkeersongevallen en verkeersonveiligheid, en meer bepaald op de vier zogenaamde ‘killers’: overdreven snelheid, het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van de gordel of het niet gebruiken van de kinderzitjes en tot slot het gsm-gebruik achter het stuur.

Evolutie van het aantal vastgestelde overtredingen met betrekking tot de vier killers.

Evolutie van het aantal vastgestelde overtredingen met betrekking tot de vier killers.

Download de infographic in PDF formaat.

Labels