Recordvangst van Crystal meth (ICE) : Gezamenlijke operatie van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie en haar partners

In een gecoördineerde operatie met meerdere partners heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Brussel een verdachte container onderschept afkomstig uit de Verenigde Staten en bestemd voor een Brussels bedrijf. Het onderzoek, waarbij er werd samengewerkt met FGP Antwerpen, de Douane en de Civiele Bescherming, leidde uiteindelijk tot een belangrijke inbeslagname. 

Recordvangst van Crystal meth (ICE) : Gezamenlijke operatie van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie en haar partners

De interventie die dateert van 18 juli en die gelijktijdig plaatsvond in Genk en Brussel, werd eveneens versterkt door DSU (Speciale Eenheden van de Federale Politie), de FGP van Limburg en de Lokale Politiezone CARMA. 

Tijdens de doorzoeking van de container ontdekten de agenten een industriële magneet van meerdere tonnen en die volgens een veldtest meer dan 545 kilo Crystal meth, een krachtige synthetische drug, bevatte. Deze hoeveelheid zou één van de grootste inbeslagnames van Crystal meth in België vertegenwoordigen.

Methamfetamine, ook bekend als 'Crystal meth' of 'ICE', brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Naast een sterke verslaving, kan eenmalig gebruik van methamfetamine problemen veroorzaken zoals agitatie, angst, paranoia, verhoging van de lichaamstemperatuur, stuiptrekkingen en een abnormaal hartritme. 

Tijdens deze interventie konden twee verdachten worden aangehouden in zowel Genk als Brussel. Beide verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het onderzoek is toevertrouwd aan een Brusselse onderzoeksrechter, die de bewijzen en de verbanden tussen de verdachten en het drugshandelsnetwerk zal onderzoeken. 

De FGP van Brussel wil de uitstekende samenwerking tussen alle betrokken diensten benadrukken.