Politiescholen zetten deuren open tijdens nationale informatiedag

Kandidaten krijgen realistisch beeld over job bij politie

BRUSSEL, 26/03/2014.- De negen erkende politiescholen zetten op zaterdag 29 maart 2014 van 10u tot 16u hun deuren open. Deze nationale informatiedag wordt georganiseerd in samenwerking met de Directie van de rekrutering, de selectie en de opleiding van de federale politie. Het is de bedoeling om geïnteresseerden objectieve informatie over de job van een politieambtenaar te geven. Dit jaar moet de politie namelijk 1400 nieuwe politie-inspecteurs aanwerven. Zo wordt het rekruteringsobjectief van 2014, bepaald door de regering, bereikt.

Wat?

Tijdens deze nationale informatiedag krijgen potentiële kandidaten meer informatie over de rekrutering, taakinhoud en carrièremogelijkheden bij de politie. Aspirant-inspecteurs, opleiders en professionals zullen aanwezig zijn om hun verhalen, tips en eigen ervaringen te delen. Ook over de opleiding en de stage wordt meer uitleg gegeven. De informatiedag biedt daarnaast de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen over de selectieproeven en om een simulatietest van de cognitieve proeven af te leggen.

Hoe?

Deze infodag wordt aangekondigd door middel van advertenties in de geschreven pers, de radiospot 'Teken jouw superheld', affiches en online advertenties. Daarnaast zal zowel voor als tijdens het evenement actief gecommuniceerd worden via de Twitteraccount @Jobpol_N en via de Facebookfanpagina (jobpol.be). Alle advertenties zullen doorverwijzen naar de website van Directie van de rekrutering, de selectie en de opleiding van de federale politie www.jobpol.be. Hierop kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend inschrijven voor de infodag.

Wanneer?Geïnteresseerden zijn welkom op de nationale informatiedag op zaterdag 29 maart 2014 van 10u tot 16u in één van de negen politiescholen. Inschrijven kan vrijblijvend op de website www.jobpol.be.

Zaterdagvoormiddag zal het hoofd van de Directie van de rekrutering, de selectie en de opleiding van de federale politie, Alain Goergen, tussen 10u en 12u aanwezig zijn op het ERIP (Gewestelijke en Intercommunale Politieschool) in Evere.

Media die deze infodag wensen bij te wonen, zijn van harte welkom. Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met:

  • de politieschool naar keuze

  • Nathalie Adam, Directie van de rekrutering, de selectie en de opleiding 

  • Peter De Waele, woordvoerder federale politie 

Labels