Persbericht van de federale politie naar aanleiding van de persartikels over het uitlekken van het definitief verslag van Comité P



BRUSSEL, 10/10/2016. - In de persoon van directeur-generaal Claude Fontaine drukt de federale gerechtelijke politie haar totale afkeuring uit met betrekking tot het uitlekken in de pers van het definitieve onderzoeksverslag van het Comité P aangaande de informatiepositie van de Belgische politiediensten aan de vooravond van de aanslagen in Parijs op 13 november 2015.



"Onze afkeuring is des te groter daar wij zelf nog geen kennis hebben kunnen nemen van de definitieve versie van dit verslag dat, althans in eerste instantie, uitsluitend voor het Parlement is bestemd.

Er moet worden benadrukt dat wij tijdig een aanzienlijk aantal gestaafde opmerkingen hebben geformuleerd die een groot deel van de argumentatie van het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten, zowel in zijn tweede tussentijdse verslag als in zijn ontwerp van definitief verslag, ontkrachten.

Om de geheimhouding van de lopende gerechtelijke procedures te eerbiedigen, zullen we ons voorlopig niet verder uitspreken en ons houden aan de uitleg die binnen de parlementaire onderzoekscommissie 'Aanslagen in Brussel van 22 maart 2016' zal gegeven worden. De leden van deze commissie hebben kennisgenomen van de inhoud van de door het Comité P opgestelde verslagen alsook van onze uitvoerige reacties."

Labels