Opgelicht na het huren van een vakantiewoning

Nog één maand en het is vakantie! U bent waarschijnlijk één van de velen die hun reis aan het voorbereiden zijn. U bent misschien nog op zoek naar een vakantieverblijf voor u en uw gezin. Daarom geven we u enkele tips voor de huur van een huis of appartement via internet.

SAls u naar de advertentiesites surft, vindt u vast en zeker interessante aanbiedingen van particulieren.Om u uit te leggen hoe de oplichters te werk gaan, ben ik in uw huid gekropen.Ik ging op zoek naar een huurwoning in het zuiden en ik vond een mooi huisje met zwembad in de Provence. Toegegeven, het was niet goedkoop, maar de streek was echt prachtig.

Ik stuurde een mail naar de eigenaar die mijn vragen beantwoordde en me andere foto's toestuurde. Ik vroeg hem wat ik moest doen.Hij legde me uit dat ik een volgens de regels opgemaakt huurcontract moest afsluiten en een voorschot moest betalen. Hij vroeg me mijn persoonlijke gegevens, de gegevens van de personen die samen met mij in het huis zouden verblijven en natuurlijk ook de verblijfsdata.

Ik deed wat hij vroeg en hij stuurde me een mail met een bijgevoegd contract. Hij vroeg me een bedrag te storten op een Nederlandse rekening. De berichten waren nochtans in onberispelijk Frans opgesteld zodat het ernaar leek dat het om een eigenaar uit de streek ging. Toen ik het adres opzocht in Google, vond ik een telefoonnummer. Ik belde naar het nummer en kreeg een vrouw aan de lijn die me, nadat ik mijn verhaal had gedaan, ervan verzekerde dat ze wel degelijk de eigenares was, dat ze niets met die advertentie te maken had en dat tientallen personen met haar contact hadden opgenomen die allen geld hadden gestort, maar niets meer hebben gehoord.

Ik nam dus opnieuw contact op met de zogenaamde eigenaar en zei hem dat ik volgend weekend naar Nederland zou gaan. Tijdens een ontmoeting kon ik hem dan het geld geven zodat ik geen bankkosten zou moeten betalen.

Ik kreeg geen antwoord.Met dit voorbeeld wil ik u duidelijk maken dat u best alle informatie checkt via zoekmachines en fora als u op een dergelijke advertentie wil reageren.Vaak moet u enkel gegevens, een e-mailadres of een beschrijving van het goed in kwestie typen om tal van aanwijzingen te krijgen dat het om een geval van oplichting gaat.

U moet zeker opletten als er, zoals in het bovenstaande voorbeeld, geld op een bankrekening moet worden gestort en er geen gebruik wordt gemaakt van geldtransferdiensten zoals Western Union of Moneygram.De internetoplichters gaan dus steeds professioneler te werk waardoor we nog waakzamer moeten zijn.

Labels