Nationale resultaten van 15e flitsmarathon zijn lichtjes hoopgevend

24 uur lang hielden de Federale Wegpolitie en 141 lokale politiezones intensief snelheidscontroles. Ze controleerden bijna 1,4 miljoen (1.362.879) bestuurders. In 2,78% van de gevallen moest de politie een proces-verbaal opmaken. Dat is een beter resultaat dan bij de vorige flitsmarathon in april (3,81%), maar er blijft veel werk aan de winkel.

Flitsmarathon

Van woensdag 6 oktober 6:00 tot donderdag 7 oktober 6:00 heeft de politie in totaal op 546 plaatsen snelheidscontroles georganiseerd, zowel op autosnelwegen als secundaire wegen. De flitsmarathon, die vooraf werd aangekondigd, combineert handhaving en sensibilisering. De politie wil extra de aandacht vestigen op het gevaar van overdreven snelheid. Het blijft een van de hoofdoorzaken van dodelijke verkeersongevallen.

Tijdens de flitsmarathon zijn 1.362.879 bestuurders gecontroleerd, da’s meer dan tijdens de vorige editie. Procentueel ligt het aantal overtredingen lager: van 3,81% naar 2,78%. Dat is lichtjes hoopgevend, maar er is nog werk aan de winkel. In totaal werd van 176 bestuurders het rijbewijs ingetrokken (tegenover 179 in april).

De Federale en de Lokale Politie zetten zich permanent in om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ze organiseren verschillende activiteiten om mensen te sensibiliseren en ook grote controleacties. Later dit jaar is er nog een BOB campagne voorzien en een nationale actie rond ‘afleiding achter het stuur’.

Labels