Inval bij motorbende Blue Angels

BRUSSEL, 30/09/2020. – Gisterenmorgen werden in Oost-Vlaanderen vijf huiszoekingen uitgevoerd bij de motorbende Blue Angels. Aanleiding hiertoe was een raid op een tuinfeest midden augustus.

Op 16 augustus 2020 pleegden leden van de motorbende Blue Angels een raid op een tuinfeest dat doorging in een privéwoning te Lede. Hierbij vielen meerdere gewonden. Eén Blue Angel werd ter plaatse overmeesterd.

Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter te Dendermonde. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen voerde het onderzoek.

In de ochtend van dinsdag 29 september 2020 werden in dat kader vijf huiszoekingen uitgevoerd in de clublokalen en woningen van Blue Angels.

Zowel in het clublokaal te Erpe-Mere als in dat te Geraardsbergen werd een huiszoeking uitgevoerd, alsook in drie woningen van leden van de bende te Lede, Brakel en Geraardsbergen. Twee verdachten werden verhoord. Bovendien werden een aantal verboden wapens inbeslaggenomen, waaronder een vuurwapen en stroomstootwapens.

Eén van de verdachten mocht na verhoor beschikken, de tweede werd vanmiddag voorgeleid en onder voorwaarden vrijgelaten.

Bij deze actie kreeg de FGP Oost-Vlaanderen steun van de Speciale eenheden van de Federale Politie (DSU), het Interventiekorps Oost-Vlaanderen, de Directie openbare veiligheid (DAS), en de Lokale Politie Erpe-Mere/Lede en Geraardsbergen/Lierde.

De motorbende liep ook eerder al in de kijker omdat ze op 13 juni het clublokaal van een nieuwe motorclub te Haaltert vernield had.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen is een tak van de Federale Gerechtelijke Politie. In elk arrondissement van ons land is zo’n FGP gevestigd, onder leiding van een gerechtelijk directeur. De personeelsleden zijn gespecialiseerd in de aanpak van prioritaire criminaliteitsfenomenen zoals drughandel, mensenhandel en -smokkel, ernstige economische en financiële criminaliteit, rondtrekkende dadergroepen, terrorisme, enzovoort.

Labels