FGP Brussel pakt 8 verdachten op uit het zwaar misdaadmilieu

BRUSSEL, 04/03/2016. - Een onderzoek, gevoerd door de OA1 van de gerechtelijke politie van Brussel, leidde tot de aanhouding van 8 personen op 3 maart 2016. Zij worden verdacht van de gewelddadige overval in de nacht van 29 februari op 1 maart 2016 in Feluy, waarbij zes gewapende en gemaskerde daders een woning waren binnengedrongen en de bewoners hardhandig op de grond hadden geduwd alvorens ervandoor te gaan met 44.000 euro en tal van waardevolle voorwerpen.



Die personen maken al jaren deel uit van het zware misdaadmilieu in Brussel.



Bij de huiszoekingen werd een gestolen Audi teruggevonden en werden een som van 13.000 euro, een trackingsysteem, twee walkietalkies, een zwaailicht, kabelbinders, een stoorzender, een kalasjnikov, een uzi-machinepistool, een FAL-aanvalsgeweer en een grote hoeveelheid volle laders in beslag genomen.



Het lopende onderzoek zal het mogelijk maken de betrokkenheid aan te tonen van die personen bij andere feiten waarvan ze worden verdacht.



De betrokkenen werden ter beschikking gesteld van mevrouw de onderzoeksrechter Grégoire die hen vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van diefstallen met geweld alsook diefstallen met geweld, in bende, 's nachts, met wapens en voertuig ten laste heeft gelegd.

Labels