FAST arresteert opnieuw een Most Wanted-voortvluchtige

In Madrid kon afgelopen donderdag 12 september het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Spaanse politie de voortvluchtige Haredin Fejzulla arresteren. Fejzulla stond sinds vorig jaar zowel op de Europe’s Most Wanted als op de Belgium’s Most Wanted-lijst. 

Nouvelle arrestation par le FAST d’un fugitif Most Wanted

In 2019 slaagde de Politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) erin om na grondig onderzoek Fejzulla, een 59-jarige man met de Albanese nationaliteit, als leider van een criminele organisatie te ontmaskeren. Hij werd hiervoor meerdere keren veroordeeld, met een totale gevangenisstraf van 18 jaar. Door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel werd hij veroordeeld tot 9 jaar en 4 jaar gevangenisstraf en door het hof van beroep in Brussel tot 5 jaar voor feiten van drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. 

Zowel het Brusselse parket als het parket-generaal waren naar hem op zoek. Het Belgische FAST van de Federale Politie voerde al geruime tijd samen met het Spaanse FAST onderzoek naar de man dankzij de goede ENFAST-samenwerking. Fejzulla zal aan ons land worden overgeleverd om zijn straf uit te zitten. 

Labels