GPI Jobday : gezocht: nieuwe collega’s om de politiefamilie te versterken!

Zowel bij de verschillende politiezones als bij de federale politiediensten zijn ze steeds op zoek naar nieuwe gemotiveerde mensen. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met wat de politie allemaal te bieden heeft aan carrièremogelijkheden, zijn er regelmatig jobdagen. De Brusselse politiezones en de Federale Politie slaan de handen in elkaar en zetten op zaterdag 26 oktober tussen 10 en 16 uur de deuren van het complex Géruzet open voor het

GPI Jobday : gezocht: nieuwe collega’s om de politiefamilie te versterken!

“Er valt op de Jobday van de Geïntegreerde Politie (GPI) heel wat te beleven”, vertelt inspecteur Ellen De Smet, rekruteringscoördinator Brussel bij de Algemene directie van het middelenbeheer en de informatie (DGR). “Op de infobeurs staan een 23-tal stands. Bij de zes Brusselse politiezones: Brussel HOOFDSTAD Elsene (PZ PolBru), Brussel Noord (PZ PolBruNo), Brussel Zuid (PZ Zuid), Brussel-West (PZ BruWest), Ukkel-Watermaal-Bosvoorde-Oudergem (PZ Marlow) en politiezone Montgomery kom je alles te weten over welke functies er bestaan bij een lokale zone en wat ze allemaal inhouden.”

De Algemene directie van de bestuurlijke politie (DGA) zal ook talrijk aanwezig zijn. Interesse om met dieren te werken? Dan kan je terecht bij de Hondensteun (DACH) of de Politie te paard (DAS/Cavalerie). Een job op het water, op de luchthaven, op de snelwegen of waarbij het beschermen van belangrijke personen centraal staat? Bij de Scheepvaartpolitie (SPN), de Luchtvaartpolitie (LPA), de Wegpolitie (DAH) en de Directie bescherming (DAP) vertellen ze met plezier over wat er allemaal binnen hun takenpakket valt. 

De focus tijdens deze Jobday ligt op de Directie beveiliging (DAB). “We blijven nog steeds op zoek naar goede beveiligingsagenten”, legt inspecteur De Smet uit. “Daarom organiseren we een viertal infomomenten: twee ’s morgens en twee ’s middags: telkens een sessie in het Nederlands en een sessie in het Frans.”

Jobday GPI

De Directie gerechtelijke politie (DGJ) is eveneens goed vertegenwoordigd met de Directie van de bestrijding van de zware en georganiseerde criminaliteit (DJSOC) en de Speciale Eenheden (DSU). 

De Coördinatie- en steundirectie (CSD) Brussel tekent present met een droneteam en met enkele collega’s van het Interventiekorps (CIK), het Communicatie- en informatiecentrum (CIC) en het Arrondissementeel informatiekruispunt (AIK).

“Uiteraard zijn wij van de rekruteringsdienst er ook bij”, lacht Ellen. “Wij lichten echter niet alleen de selectieprocedures voor operationeel personeel toe. Bij de politie zijn we namelijk ook op zoek naar burgerpersoneel. Zo kunnen bijvoorbeeld computernerds niet alleen bij de Computer Crime Units terecht maar zijn ze ook welkom bij de Directie van de politionele informatie en de ICT-middelen (DRI) om de digitale transformatie mee op poten te helpen zetten.”

Bij de Brussels Police Academy kan je inlichtingen inwinnen over de basisopleiding tot inspecteur en andere interessante politionele opleidingen. 

Naast informatie is er ook plaats voor actie op de Jobday. Er staan een drietal demo’s geprogrammeerd zowel in de voor- als in de namiddag. Om 11 uur en om 13.30 uur is de Hondensteun aan de beurt. De politiezone BruWest brengt een demo met de Brigade Antibanditisme (BAB) om 11.30 uur en om 14 uur. Tot slot krijgen we ook een blik achter de schermen van DAP. Tijdens hun demo’s  om 12 uur en om 14.30 uur tonen ze hoe ze vips beschermen.

Demo Jobday
Demo Jobday

In het auditorium zal een crime scene van de centrale Directie van de technische en wetenschappelijke politie (DJT) opgesteld staan. Van 11 tot 12 uur en van 13.30 tot 14.30 uur kan je zien hoe politiemensen afstappen op een plaats delict.

Tot slot kunnen toekomstige kandidaten al eens testen of ze klaar zijn voor de sporttest tijdens een simulatie van het functioneel parcours. Hiervoor komen ze best al in sportkledij aan want kleedkamers en douches zijn die dag helaas niet beschikbaar.

Omwille van de veiligheid is het belangrijk om vooraf in te schrijven voor dit evenement. Heb je interesse? Vul dan het inschrijvingsformulier dat je op de rekruteringswebsite van de politie Jobpol.be in. Ook personeelsleden van de politie zijn welkom op de Jobday. Zo zien ze eens collega’s van andere diensten aan het werk. Het kan hen inspireren als ze een carrièreswitch binnen de organisatie overwegen.