Drugsbende in Riemst opgerold

BRUSSEL, 14/11/2014. - De afdeling verdovende middelen van de Federale gerechtelijke politie Limburg is er in geslaagd een professionele drugsbende te ontmantelen. De bende was vermoedelijk actief in de grensregio, meer bepaald in Riemst -Vroenhoven.

Deze ochtend werden daarom 10 huiszoekingen uitgevoerd: 8 in Riemst en telkens één in Zutendaal en Lanaken. In Riemst troffen de speurders een labo aan voor de aanmaak van synthetische drugs. Op dezelfde plaats werd ook materiaal voor het opzetten van een wietplantage aangetroffen en in beslag genomen.

Op andere plaatsen werden er vaten zwavelzuur, een hoeveelheid hasjiesj, verboden wapens en grote sommen geld aangetroffen. Tevens zijn er zes auto's in beslag genomen. De ontdekking wijst in de richting van een professionele organisatie.

Tot dusver werden 6 mannen uit Riemst en 1 man uit Lanaken gearresteerd. Het gaat om personen tussen 21 en 69 jaar oud. Van deze verdachten werden reeds 4 personen aangehouden door de onderzoeksrechter, een persoon werd vrijgelaten onder voorwaarden.

In deze zaak kreeg de Federale gerechtelijke politie Limburg steun van de gespecialiseerde diensten van de federale politie en van de politiezone Bilzen-Hoeselt -Riemst. Het onderzoek wordt verdergezet door de federale politie Limburg.

Labels