Disaster Victim Identification bestaat 30 jaar

Vandaag organiseerde het Disaster Victim Identification (DVI) van de Federale Politie een bijzondere dag naar aanleiding van zijn 30-jarige bestaan en om zijn partners in de bloemetjes te zetten. Dankzij zijn 30-jarige ervaring heeft deze slachtofferidentificatiedienst van de Federale Politie een internationaal erkende expertise opgebouwd. DVI wenst deze jarenlange ervaring te gebruiken om de weg naar de toekomst te openen en de banden met zijn internationale partners te versterken. Het doel: een continue verbetering voor een professionele en kwaliteitsvolle dienstverlening aan de slachtoffers en hun naasten.      

DVI 30

Erkende expertise

Een van de belangrijkste aspecten van het werk van DVI is de internationale samenwerking. Internationale collega’s doen vaak een beroep op de expertise van de Belgische slachtofferidentificatiedienst voor opleidingen of directe steun op het terrein. Sinds de oprichting van DVI worden zijn deskundigenteams immers regelmatig naar alle uithoeken van de wereld gestuurd om tijdens grote rampen directe steun te leveren (zie hieronder tijdslijn).



Op Europees niveau heeft de Belgische DVI het initiatief genomen voor een gemeenschappelijke opleiding om de synergie tussen de Europese landen te versterken. De slachtofferidentificatiedienst heeft bovendien meegewerkt aan de oprichting van een netwerk van Europese experts. Dit netwerk zal weldra uit de startblokken schieten.

De ervaring uit het verleden als voordeel voor de toekomst

Deze dag werd gekenmerkt door het bezoek van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, de aanwezigheid van de secretaris-generaal van Interpol, Jürgen Stock, en die van de commissaris-generaal van de Federale Politie, Catherine De Bolle. Het doel van vandaag was vooral om alle partners van het DVI, met wie zij samenwerken in het dagelijkse leven, samen te brengen zodat ze onderling ervaringen konden uitwisselen over het verleden, maar ook met het oog op de toekomst en een nog nauwere samenwerking.

Tijdslijn DVI

Labels