De politie hoopt om 24u lang niemand te moeten flitsen tijdens haar 6e marathon tegen overdreven snelheid

Brussel, 30/09/2016. - De geïntegreerde politie organiseert op maandag 3 oktober 2016 haar zesde 'flitsmarathon tegen overdreven snelheid'. Dit betekent dat er vanaf 's morgens 6 uur gedurende 24 uur in heel het land tal van controles zullen plaatsvinden, en dit zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen.

Op initiatief van en in samenwerking met de federale Wegpolitie zullen 109 lokale politiezones aan deze sensibiliseringsactie deelnemen.



Het uiteindelijke doel van de actie is een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen. Bij de controles zullen zowel vaste als mobiele radars ingezet worden. De politie hoopt dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven. Een verandering van het gedrag van de automobilisten heeft een positieve impact op de verkeersveiligheid en leidt tot een daling van het aantal ongevallen en dus van het aantal slachtoffers.



Tijdens de vorige flitsmarathon, die nochtans aangekondigd was, reed meer dan 6 % van de gecontroleerde bestuurders te snel.



Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met de persdienst van de federale politie op het nummer 0477/501 801.



De resultaten van deze actie zullen op woensdag 5 oktober 2016 (in de voormiddag) aan de pers worden meegedeeld.


Labels