Controle in de Waaslandhaven: 1 gestolen wagen aangetroffen

Gezamenlijke actie van federale Scheepvaartpolitie en partners

BRUSSEL, 05/06/2014. - De federale Scheepvaartpolitie heeft gisteren, woensdag 4 juni 2014 van 9 tot 15u30 een controleactie gehouden in de Waaslandhaven in Antwerpen. Door de goede samenwerking met verschillende externe partners kon de Scheepvaartpolitie doelgericht en grondig controleren op fenomenen waarmee zij geconfronteerd wordt op haar prioritair actieterrein, zoals de verkeerswetgeving. Maar er werd ook gecontroleerd op andere fenomenen zoals de milieuwetgeving, illegale immigratie en drugshandel.

Door het bundelen van middelen, personeel en expertise konden de leden van de Scheepvaartpolitie en verschillende externe controlediensten (Algemene Administratie Douane en Accijnzen, VLABEL, FOD Mobiliteit en de Sociale inspectie) op een grondige manier controles uitvoeren rond het naleven van de algemene verkeerswetgeving. Het principe "STOPPEN=BLAZEN", een doelstelling van de Staten-Generaal van de verkeersveiligheid, werd strikt toegepast; net als het controleren op drugs in het verkeer. Maar ook op meer specifieke wetgevingen zoals de milieuwetgeving, illegale immigratie, autozwendel en drugsproblematiek werden controles gehouden.

Resultaten- Aantal gecontroleerde voertuigen: 23- Aantal gecontroleerde personen: 23- Processen-verbaal: 4 (verkeersinbreuken)- Onmiddellijke inningen: voor een totaal bedrag 5920 euro (inbreuken wetgeving uitzonderlijk vervoer, tachograaf, ADR, …)- Inningen penale boetes: 1828,42 euro- Ongeldig rijbewijs: 1 (persoon mag niet meer verder rijden)- 3 geïmmobiliseerde voertuigen (combinatie trekker/oplegger) in afwachting betaling boetes- 6 eco-formulieren (in het kader van afvaltransporten)- 1 gerechtelijk onderzoek geopend voor illegaal afvaltransport en -storten- 1 gestolen voertuig (vanuit Nederland) aangetroffen- 1 persoon opgepakt (in het kader van het gestolen voertuig)- 5 dossiers opgestart voor verder onderzoek door sociale inspectie- 1 geseinde persoon (opsporen verblijfplaats)

Labels