8 personen opgepakt in het kader van een Belgisch-Frans-Luxemburgs onderzoek



BRUSSEL, 01/06/2016. - In de loop van juni 2015 opende de sectie 'groot banditisme' van de Federale gerechtelijke politie in Brussel een onderzoek naar een vereniging van misdadigers. Dat onderzoek overschreed al snel de Belgische grenzen en er werd met de Franse autoriteiten (OCLCO Parijs en SRPJ Rijsel) en de Luxemburgse autoriteiten (PJ Luxemburg) een gemeenschappelijk onderzoeksteam opgericht. Dankzij dit onderzoek konden op woensdag 25 mei 2016 in totaal 8 personen worden opgepakt die ervan worden verdacht meerdere overvallen voor te bereiden waaronder een gewelddadige overval op een geldtransport.



Deze personen maken al jaren deel uit van het zware internationale misdaadmilieu.

Er vonden 17 huiszoekingen plaats: 1 in het Groothertogdom Luxemburg, 7 in Frankrijk en 9 in België. Tijdens deze huiszoekingen vond men een kalasjnikov, een aanvalsgeweer M16, een FAL, een geweer kaliber 12 met afgezaagde loop, een alarmpistool, een lege doos van een GLOCK met 9 mm-patronen en gevulde laders voor de verschillende wapens, 3 pakjes van 250 gr. Semtex, 2 slagpijpjes, blauwe lichten, stoorzenders, frequentie-interceptoren, 5 kogelwerende vesten waarvan één met een politieopschrift, een politiejas, 1 kg cocaïne, een voertuig en 12 000 euro.



Uit onderzoek zal blijken of deze personen ook betrokken zijn bij andere feiten waarvan ze worden verdacht.



De personen werden ter beschikking gesteld van mevrouw de onderzoeksrechter Grégoire die hen wegens vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van diefstallen met geweld, in bende, met wapens en voertuig in verdenking heeft gesteld.

Labels