16 personen verdacht van invoer en verkoop van drugs opgepakt in Luik

BRUSSEL, 05/03/15. - In het kader van een onderzoek dat in oktober 2014 aanving heeft de Federale gerechtelijke politie van Luik op 5 maart 2015 13 huiszoekingen uitgevoerd, 9 in Luik en 3 in Gent. Een vijftiental mensen is opgepakt, alleen actief in de invoer en verkoop van verdovende middelen.

De meerderheid van de verdachten in het onderzoek is van Tunesische origine en niet in het bezit van verblijfsdocumenten. De Luikse onderzoekers hebben verdovende middelen en enkele duizenden euro (kleine biljetten) in beslag genomen.

De organisatie bevoorraadde zich regelmatig in Nederland, ongeveer 1 tot 2 kilogram per week, voornamelijk cocaïne en af en toe ook heroïne en cannabis. Een deel van de drugs werd in kleine hoeveelheden verhandeld in Luik, iets wat dagelijks meer dan 2.500 euro opleverde. De grotere hoeveelheden werden aan klanten in Gent en Luxemburg verdeeld.

Zestien personen zijn opgepakt, een tiental is voorgeleid bij de onderzoeksrechter die het onderzoek leidt.

De actie van deze ochtend is uitgevoerd door meer dan 100 politieambtenaren, voornamelijk van de FGP Luik. Zij hebben daarvoor de steun gekregen van de FGP van Oost-Vlaanderen (sites Gent en Dendermonde).

Labels