11 personen opgepakt tijdens Rail Action Day van de federale Spoorwegpolitie

BRUSSEL, 9/10/2015.- Railpol, het internationaal netwerk van verschillende Europese spoorwegpolitiediensten, heeft afgelopen maandag, 5 oktober 2015, een actie gehouden tegen (grensoverschrijdende) criminaliteit. Tijdens deze actie werden 67 politieambtenaren ingezet; er werden onder meer 11 personen opgepakt.

Railpol heeft als doel de samenwerking tussen de internationale spoorwegpolitiediensten te verbeten en te intensifiëren in Europa, en dus ook om de effectiviteit te garanderen van de maatregelen tegen (grensoverschrijdende) criminaliteit.

Eén van de maatregelen om deze doelstelling te behalen, is het organiseren van een actie, de Rail Action Day (RAD). Gedurende 24 uur worden verschillende operaties uitgevoerd door en in de verschillende Railpol-lidstaten, waaronder Oostenrijk, België, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, letland, Litouwen, Italië, Hongarije, Nederland, Portugal, Roemenië, Slovakije, Spanje, Zwitserland, Tsjechië en de Verendigde Staten.

De focus was dit keer gericht naar verschillende vormen van criminaliteit.

Resultaten :

  • aantal gecontroleerde treinen: 52 treinen in 39 stations
  • aantal personen die illegaal in het land verblijven: 27
  • aantal geseinde personen: 4 (opsporen verblijfplaats; verhoor; gekwalificeerde diefstal)
  • aantal gerechtelijke arrestaties: 11 (sigarettensmokkel; drugbezit; vechtpartij; heling; …)
  • aantal gerechtelijke processen-verbaal: 24 (sigarettensmokkel; drugsbezit; vechtpartij; …)
  • aantal administratieve processen-verbaal: 13

Tijdens deze actie werden er ook nog onder meer 30.000 sigaretten, 4 laptops, 1 fototoestel en 1 harde schijf in beslag genomen.

Labels