Diefstal van je fiets

Als uw fiets gestolen is, doe dan steeds aangifte bij de politie! Dit kan eenvoudig online via www.policeonweb.be of op afspraak bij onze diensten.

Jaarlijks vindt de politie heel wat fietsen terug die ze niet aan de eigenaar kan terugbezorgen omdat er geen aangifte werd gedaan.

Als je fiets gestolen is, kan je hem - met een beetje geluk - terugvinden via het internet. Ook politiezone Aalter/Maldegem zet alle teruggevonden fietsen systematisch online.

Wie zijn of haar gestolen fiets hoopt terug te vinden, surft naar www.gevondenfietsen.be. Daar kan je je fiets beschrijven aan de hand van enkele typerende kenmerken en hem vervolgens opzoeken in een selectie foto's van gevonden fietsen. Als je fiets geregistreerd is, kan je hem uiteraard nog veel sneller opzoeken via het graveringsnummer.

Wie beweert zijn fiets te herkennen op de website, moet sowieso nog aangifte van diefstal doen als dat nog niet gebeurd is. Om misbruiken te voorkomen, moet elke aanvraag gestaafd worden met een foto van de fiets, een aankoopbewijs of iets dergelijks.

Wanneer de politie een onbeheerd achtergelaten fiets vindt, heeft de eigenaar zes maanden de tijd om hem op te halen. Fietsen die langer dan zes maanden in een depot blijven staan, worden automatisch eigendom van de gemeente.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Aalter/Maldegem via het contactformulier of telefonisch via 09 325 23 00.