Missie, visie, waarden

De 'Missie, visie en waarden' van onze zone beschrijft wat de politiezone doet en voor wie (de missie), hoe we onze opdrachten willen vervullen (de visie) en welke individuele kenmerken elk personeelslid moet hebben om de missie en visie te verwezenlijken (de waarden).

Missie visie waarden

Missie

De missie is de bestaansreden, de maatschappelijke opdracht, van het korps. Wat doen we en voor wie gaan we dit doen. Onze missie luidt als volgt: “De medewerkers van de politiezone Aalter/Maldegem, ongeacht hun graad of functie, zullen zich inspannen om een kwaliteitsvolle basispolitiezorg na te streven en het vertrouwen van de lokale bevolking te winnen. Dit willen we bereiken door enerzijds een kwalitatief hoogstaande en resultaatgerichte dienstverlening aan te bieden en anderzijds de bevolking maximaal te betrekken als partner. Op deze manier willen we werken aan een veiligere samenleving.”

Visie

De visie is de ambitieuze beschrijving van hoe we onze maatschappelijke opdracht, de missie, willen vervullen. Onze visie luidt als volgt: “Onze politiezone wil met flexibele en gemotiveerde medewerkers streven naar een algehele tevredenheid bij onze belanghebbenden. Daarom bieden wij een transparante, dynamische en kwaliteitsvolle politiezorg aan, waarbij men als mens centraal staat. Wij informeren naar wat er leeft bij de bevolking op verschillende manieren waarbij gepoogd wordt om de bevolking maximaal te betrekken (stimuleren van de buurtinformatienetwerken, bevragingen via een sectorscan, bevragingen in de verschillende adviesraden,…). Op die manier willen wij dicht bij de bevolking staan en zo adequaat mogelijk inspelen op de bezorgdheden van onze partners. Als we als politiezone willen blijven groeien en creatieve oplossingen willen blijven bieden, dienen we ons voortdurend te verbeteren en verfijnen. We dienen dan ook steeds onszelf in vraag te durven stellen en durven bijsturen waar nodig.”

Waarden

De waarden zijn de kerncompetenties die elke medewerker van de politiezone moet hebben. Het zijn elementaire voorwaarden voor het uitvoeren van onze missie en visie. Ze vormen als het ware een rode draad doorheen onze dagdagelijkse taak. Onze waarden zijn: 

Integriteit: We aanvaarden en handhaven de hoogste normen op vlak van persoonlijke en professionele ethiek, eerlijkheid en vertrouwen. 

Respect: Integriteit, zorg en dialoog zijn essentiële leefregels. Conflicten worden constructief opgelost. Politiezone Aalter/Maldegem

Verantwoordelijkheid: We staan in voor het nakomen van onze verbintenissen en leggen openlijk verantwoording af.

Teamwork: We werken als team en delen informatie met het oog op continue verbetering - teamspirit uitstralen. 

Flexibiliteit: Onze flexibiliteit is een vanzelfsprekendheid. 

Creativiteit: Creativiteit en “out of the box” denken wordt geapprecieerd in de zone.

Eenvoud: We gaan voor een menselijke aanpak.

Waardering: Medewerkers positief waarderen en bijdragen aan een positieve werksfeer