Infoavond cybercrime

Politiezone Aalter/Maldegem organiseert twee infoavonden over cybercrime. Phishing, verdachte telefoontjes, valse e-mails en allerlei vormen van computercriminaliteit zijn helaas nog steeds in opmars. Tijdens de infoavond krijg je tips en tricks om oplichters te herkennen en leer je hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen cybercrime.

Affiche cybercrime

Heb je ooit een e-mail ontvangen waarin staat dat een prins in het verre oosten zijn hele erfenis aan jou nalaat? Misschien heb je wel eens een bericht gekregen van je kleindochter met een nieuw gsm-nummer die zegt dat ze geld nodig heeft omdat ze in de problemen zit? Of werd je zogenaamd gebeld door Cardstop, met bericht dat er verdachte bedragen van je rekening werden gehaald? 

Daders proberen op allerlei manieren gegevens of geld van slachtoffers te stelen. Dit doen ze via e-mail, telefoon, sms, Whatsapp, tweedehandswebsites,... Ze zijn uit op je wachtwoorden, geld of identiteit. Oplichters zijn vindingrijk en proberen je op veel verschillende manieren te misleiden. Het is dus belangrijker dan ooit om alert te blijven en je niet te laten misleiden door deze criminelen!

Tijdens onze infosessies geven we tips om veilig online te gaan en hoe je oplichting kan voorkomen. We voorzien een infoavond in Aalter én in Maldegem, telkens van 20u00 tot 21u30. 

  • dinsdag 3 september 2024 in Den Hoogen Pad in Adegem
  • donderdag 5 september 2024 in het gemeentehuis in Aalter 

 

Iedereen is welkom, inschrijven kan via deze link