Politie CARMA zet de deuren open om burgers te sensibiliseren

Het is niet de eerste keer dat Politie CARMA een opendeurdag organiseert, maar dit jaar gooit het korps het over een andere boeg. "Bij vorige edities vertelden we vooral wat we doen en hoe we werken. Deze keer willen we de burgers meer betrekken en inspelen op hun vragen", zegt Svea Daniels, woordvoerder van Politie CARMA.

Kindje met loopauto

8 september opent het commissariaat aan de Europalaan haar deuren voor het publiek. De opendeurdag zal gedeeltelijk een klassieke invulling krijgen. Tijdens een exclusieve rondleiding door het commissariaat kunnen de bezoekers onder andere een kijkje nemen in de cellen of zelf een sporenonderzoek uitvoeren. Ook het wagenpark en de wapens kunnen van dichtbij bewonderd worden.

Nieuwe aanpak

Nieuw dit jaar is dat niet alleen de medewerkers van Politie CARMA hun verhaal zullen vertellen, maar dat zij ook input van de bezoekers verwachten. "Bij de verspreiding van ons politiemagazine 'CARMA Connect' bleek dat de inwoners van de politiezone veel interesse hadden in de wijkwerking en de wijkinspecteurs. Tijdens de opendeurdag krijgen bezoekers de kans om de wijkdienst te bezoeken en enkele wijkinspecteurs te ontmoeten. Zij zullen informatie geven over de wijkwerking en vragen van de bezoekers beantwoorden. Zo hopen we de toegankelijkheid van de wijkinspecteurs nog meer te vergroten," aldus Svea.

Digitale veiligheid

De posts over online fraude op de sociale media van CARMA bleken ook erg populair. Veel mensen hebben vragen over phishing en andere vormen van digitale oplichting. Daarom zal er tijdens de opendeurdag een infostand over digitale veiligheid zijn. Bezoekers zullen hier tips krijgen om zich te wapenen tegen online fraude en leren meer over online weerbaarheid.

Sensibiliseren

Daarnaast zullen er nog andere standen aanwezig zijn om bezoekers te sensibiliseren voor bepaalde thema's. Droom je van een carrière bij de politie? Dan is dit je kans om het met de beroepenvoorlichters van CARMA te hebben over de selectieprocedure. Ouders kunnen kennis maken met de schoolinspecteurs, en een zedeninspecteur en verpleegkundige geven uitleg over de werking van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG).

Animatie voor jong en oud

"Natuurlijk zullen we ook animatie voor jong en oud voorzien. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire demo's met onder andere onze nieuwe tasers en een lokale waarzegster zal met haar gave een verrassende kijk op je leven geven. De kleinsten kunnen dan weer hun helden Chase en Skye van PawPatrol ontmoeten of zich uitleven op het springkasteel", laat Svea weten.

Betrokkenheid van de burgers

Burgemeester-Voorzitter Wim Dries is alvast enthousiast over het evenement en benadrukt het belang van deze opendeurdag: "Het is een prachtig initiatief dat de burgers meer betrekt bij onze politiezone. Op deze manier krijgen de bezoekers beter inzicht in de diverse aspecten van politiewerk en kunnen ze rechtstreeks in dialoog gaan over bepaalde thema's. We hopen dat iedereen naar huis zal gaan met nuttige tips en leuke herinneringen."

De opendeurdag vindt plaats op zondag 8 september van 11u00 tot 16u30 aan het commissariaat in Genk (Europalaan 27). Kom je met de fiets? Dan kan je die plaatsen in de fietsenstalling naast de parking van het commissariaat. De auto kan je best parkeren aan de Limburghal. De pijlen wijzen je dan de weg van de parking naar het commissariaat.

Labels