Internationale samenwerking tussen Politie CARMA en de Nederlandse politie

Afgelopen weekend vond er een internationale samenwerking plaats tussen Politie CARMA en de Nederlandse politie. 

Een collega van Politie CARMA en een Nederlandse collega poseren bij elkaars dienstvoertuig

Uit informatie die de politie ontving bleek dat er op 10 augustus mogelijks een grote niet-vergunde bijeenkomst van getunede wagens zou plaatsvinden in de gemeente Heel (NL). Omdat hieraan ook Belgische wagens zouden deelnemen, werd er bijstand gevraagd aan de Belgische politie. Politie CARMA verleende ondersteuning aan de Nederlandse collega's door middel van een gemengde patrouille. 

Rond 23u00 werd gemeld dat er honderden voertuigen verzamelden op de parking van een groot tuincentrum in de deelgemeente Vlodrop (NL). Verschillende politieploegen gingen ter plaatse en constateerden dat het terrein volledig bezet was door ongeveer duizend personen met hun voertuig. Dankzij de bevoegdheden uit het nieuwe Beneluxverdrag, dat grensoverschrijdende politiesamenwerking mogelijk maakt, kon de Belgische politie samen met de Nederlandse politie de openbare orde handhaven. Politie CARMA hield samen met de Nederlandse politie toezicht op de aanwezigen en begeleidden hen van het terrein. Ook verleende Politie CARMA ondersteuning bij het regelen van het verkeer. Na bemiddeling door de Nederlandse politie verlieten de veelal Duitse aanwezigen de plaats. 

Gedurende de nacht werden er patrouilles uitgevoerd in het grensgebied en vonden er controles plaats van personen en voertuigen. De samenwerking in gemengde ploeg (BE-NL) leverde waardevolle inzichten op in de verschillende en vaak ook overeenkomende politieprocedures in beide landen. Door het gebruik van verschillende databanken konden er eenvoudiger gegevens van personen worden nagetrokken. Daarnaast werden er tips uitgewisseld over de controle van personen en voertuigen uit beide landen.

"De gemengde patrouille was een succesvolle en geslaagde samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is bij toekomstige evenementen", luidt het bij Politie CARMA.

Labels