Persbericht 09-04-2014

Genk - verkeersongevallen

Op het kruispunt van de A. Dumontlaan en de Boommeerstraat botste vandaag rond 13u fietsster Femke H. (16) uit As met een wagen. Ze raakte licht gewond.

Gisteren rond 16u30 botsten twee auto's op de Hasseltweg. Passagier Beata S. (39) uit Houthalen-Helchteren raakte licht gekwetst.



Zutendaal - verkeersongeval

Gisteren omstreeks 17u raakten twee personen licht gewond in een kop-staartbotsing op de Trichterweg in Zutendaal. Het gaat om Ersin C. (38) uit Zutendaal en Jean J. (48) uit Lanaken.



De lokale politie Sint-Gillis-Waas-Stekene rolt dievenbende op
Persbericht vanuit Politiezone Sint-Gillis-Waas-Stekene.

Meer info: Monica Colman, 03 470 27 43

Onder leiding van de onderzoeksrechter te Dendermonde en in samenwerking met de Politie Sint-Niklaas en Politie GAOZ (Genk, As, Opglabbeek, Zutendaal) werd een onderzoek gevoerd naar een dievenbende. De bende wordt er van verdacht in verschillende steden in Vlaanderen (onder meer in Dendermonde, Melle en Sint-Gillis-Waas) onder andere aanhangwagens, bestelwagens, jeeps en materialen die gebruikt worden in de paardensport te stelen. De diefstallen gebeurden deels op bestelling. De buit werd vaak via internet aangeboden.

Op 28 maart 2014 werden 4 huiszoekingen verricht in Limburg. Bij deze actie werden in totaal vier personen gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Bij de huiszoekingen werd een grote deel van het gestolen materiaal aangetroffen.

Op dit moment is de politie volop bezig met het achterhalen van de eigenaars van het gestolen materiaal. De politie zal zelf met de eigenaars contact opnemen.

Het onderzoek is momenteel nog lopende. Verdere acties worden niet uitgesloten.

De raadkamer van Dendermonde bevestigde de aanhouding van alle verdachten.

Labels