Drie auto’s op maand tijd in beslag genomen in Genk

In de maand juli zijn in Genk reeds 3 voertuigen bestuurlijk in beslag genomen op vraag van burgemeester Wim Dries. Vorige week werd in de Dieplaan een voertuig in beslag genomen dat bewust geluidsoverlast veroorzaakte.

stock foto politie carma

De zomermaanden gaan vaak gepaard met een toename van patsergedrag met auto’s, brommers en moto’s. Dit zorgt in stad Genk voor heel wat geluidsoverlast, nachtlawaai of onverantwoord rijgedrag. Sinds april werd het toepassingsgebied op de bestuurlijke inbeslagnames van voertuigen uitgebreid met een aantal nieuwe criteria en situaties, zoals het met opzet laten slippen van een voertuig, op de achterste wielen rijden bij quads, bromfietsen en moto’s en het veroorzaken van extreem orde verstorend geluid. Afgelopen maand nam burgemeester Wim Dries al drie patservoertuigen in beslag om zo te zorgen voor de lichamelijke integriteit van personen en/of de veiligheid van goederen.

De laatste inbeslagname vond vorige week maandag plaats in het centrum van Genk. Een bestuurder veroorzaakte met zijn wagen tijdens een stapvoetse file op de Dieplaan voor extreme geluidsoverlast. Hij liet zijn uitlaat meerdere malen onnodig knallen. Politie CARMA kon de auto aan de kant zetten en ging over tot de onmiddellijke bestuurlijke inbeslagname van het voertuig.

De bestuurders van de in beslag genomen voertuigen worden bij de burgemeester uitgenodigd voor een hoorzitting. Hier bevestigt de burgemeester al dan niet de inbeslagname van het voertuig. ‘Verkeersveiligheid in Genk blijft een prioriteit voor ons en asociaal of gevaarlijk rijgedrag kunnen we niet tolereren in ons straatbeeld’, aldus burgemeester Wim Dries.

Stad Genk en Politie CARMA blijven oproepen om te allen tijde de wegcode te respecteren.

Labels