Drie motorrijders geïdentificeerd en beboet na gevaarlijk rijgedrag in Lummen

Tijdens een anonieme patrouille in de Molemstraat in Lummen merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad afgelopen nacht drie motorfietsers op die gevaarlijk rijgedrag vertoonden en hevig accelereerden. Eén van de motorfietsers begon zelfs aan hoge snelheid op zijn achterste wiel te rijden. 

verkeer LRH

De bestuurders negeerden het stopbevel van de politie en reden met een zeer hoge optrekkende snelheid aan de politieploeg voorbij in de richting van Heusden-Zolder. Aan de hand van één van de kentekenplaten kon de politie de bestuurder die op zijn achterste wiel reed, identificeren. Het betreft een 22-jarige man uit Zonhoven. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn motorfiets werd bestuurlijk in beslag genomen. Via verder onderzoek konden de identiteiten van de andere bestuurders achterhaald worden. Het gaat om een 23-jarige man uit Heusden-Zolder en een 23-jarige man uit Beringen. Ook hun rijbewijzen werden ingetrokken.

Verder kon de politie LRH tijdens de patrouille een bestuurster uit het verkeer halen die in het bezit was van een vals rijbewijs. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en het voertuig werd getakeld. De politie stelde tevens bij een ander voertuig een onmiddellijke inning op voor een vervallen keuring. Tot slot legde een bestuurder een positieve drugstest af. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

Labels